Fiber Optik Altyapı Nedir? | Elektro-X Fiber Optik ve Network Çözümleri

Fiber Optik Altyapı Nedir?

Fiber Optik Altyapı Nedir?-Elektro-x Fiber Optik ve network çözümleri Fiber optik teknolojisi, çok sayıda hava ve uzay platformunda kullanım için önemli gelişmeler sağlamaktadır. Bu uygulamaların birçoğu, yüksek bant genişliğine sahip sinyal iletimi için geniş ölçüde fiber optik kullanan sistemlere entegrasyonu içerir. Fiber Optikin büyük sinyal iletim bant genişliği, kablo demetinin toplam ağırlığı üzerinde büyük ve pozitif bir etkiye sahiptir. Fiber optik sistemleri kullanan birçok mevcut hava ve uzay platformunda ticari ve askeri uçaklar, insansız uçaklar, Uluslararası Uzay İstasyonu ve çeşitli NASA ve uluslararası uzay araştırma sistemleri bulunmaktadır. Tasarım özellikleri çalışma ve depolama ortamlarını yeterince tanımlayamadıkça, fiber optik konektörlere ve her ekipmana tasarlanmış terminlere büyük değişkenlik kaynakları getirebilir, Fiber optik kablo montajı imalat ve testlerinde geniş çapta tanınmış standartlar kullanır. Her geliştirme ve üretim aşamasında, tasarımdan üretime kadar her tip fiber optik konektör ve termini, işleme ve inceleme için benzersiz fikstürler gerektirebilir. Tedarikçilerle birlikte personelin tasarım yoluyla kurulum sırasında dahil edilmesi, ekipman için önemli maliyetlerden kaçınmaya ve maliyetli hataları en aza indirgemeye veya ortadan kaldırmaya yardımcı olabilir. Fiber optik teknolojiler, sinyal işlemenin ağa bağlı uygulamalara yakın yerleştirilmesine izin verirken, önemli güç ve karmaşık elektronikler gerektirmez. Minimum elektromanyetik girişim ve çevresel etkiler, hafif ve küçük çaplı kablolar dahil olmak üzere hava ve uzay uygulamaları için fiber optik sistemlerin birçok faydası vardır, daha fazla bant genişliği ve kolayca yükseltilebilir.

IP yakınsama dünyasında, daha fazla uygulamayı destekleme ihtiyacı, kapsama alanı ve kapasite, altyapı seçiminize talep vermeye devam edecektir. Özellikle bir teknoloji, bu eğilimlerin, fiber optiklerin yerine getirilmesinde yaygındır. Hem kablolu hem de kablosuz dünyadaki ağ gereklilikleri yüksek güvenilirlik, düşük gecikme, yüksek bant genişliği ve uzun mesafelere duyulan ihtiyacı beslerken, fiber optik çözümler ağ içinde daha derin ve daha derinlere ulaşmaktadır.

Arttırılmış bant genişliği, lifin, kilbitlerden megabitlere kadar her aralıktaki saniyede çoklu cigabitlere kadar değişen veri hızları sunmasını sağlar. Başka hiçbir medya aynı kablo tesisinin ömrünü sağlamamaktadır. Bugün fiber yüklemek, ağ altyapısı ihtiyaçlarınızı ileriye dönük olarak destekleyecektir.

Fiber Optik, geniş uygulama kapsamı sağlar. Fiber, Kurumsal LAN’dan Servis Sağlayıcı WAN’a, veri merkezlerinden baş uçlarına, geniş bant FTTx’ten Hücresel Kablosuz ağlara kadar hemen hemen tüm uygulamaları destekleyen bir ortamdır.

Tarihsel olarak, fiber teknolojisi dağıtılması ve kurulması zor bir imaja sahipti, ancak şimdi fiber bileşenlerinde kaydedilen ilerlemeler artık kolay kurulum sağlıyor. Konektör ve elyaf kaplama teknolojilerindeki gelişmeler, elyaf sonlandırma süresini önemli ölçüde azaltmıştır.

Bilgisayar odası veya veri merkezi için optimize edilmiş Fiber Bağlantı Çözümleri mevcuttur; bina arasında bir hava veya yer altı koşusu; yüksek sıcaklıkta bir çalışma veya bir kemirgen istilalı veya aşındırıcı ortamdan geçen bir çalışma. Genellikle birkaç önemli konu, amaçlanan uygulamalar, mesafe, veri (baud) oranı ve daha sonra bir sonradan güçlendirme masrafları dahil olmak üzere seçimi yönlendirir.

Çok modlu fiber, günümüzde çoğu LAN ağının hem mesafe hem de veri hızı gereksinimlerini karşılama yeteneğine sahiptir. Genel olarak, çok modlu sistemler tek modlu sistemlerden daha ucuzdur, çünkü çok modlu fiber ile kullanılabilen optoelektronik, tek modlu fiber ile kullanılanlardan daha ucuzdur.